Blu-ray Recensie: True Blood seizoen 6

9200000022864195Een van de meest provocerende, boeiende en vermakelijke series van de afgelopen jaren is zonder twijfel True Blood. Deze vampierenserie en het wel en wee rond Sookie houdt ons al seizoenenlang aan de buis gekluisterd. In seizoen 6 wordt er qua spanning zelfs nog een schepje bovenop gegooid. Nu deze op DVD en blu-ray is uitgekomen, werd het hoog tijd voor ons om dit seizoen te recenseren.

Eind seizoen 5 zagen we ‘Billith’ uit een poel met bloed tevoorschijn is gekomen. Nu leert hij omgaan met zijn nieuwe krachten, iets dat niet makkelijk is. Ondertussen verklaart de gouverneur van Louisiana, Truman Burrell, de oorlog aan vampiers, compleet met anti-vampierwapens en een hightech interneringskamp. Ondertussen bereiden Sookie en Jason zich voor op een ontmoeting met de moordenaar van hun ouders, de mysterieuze en stokoude Warlow.

Opvallend is dat dit seizoen minder gaat over het liefdesleven van Sookie. Dat werd tegen seizoen 4 al een beetje teveel van hetzelfde, dus de nadruk op andere zaken, is eigenlijk erg welkom.

751724_1581981_3840x5760

Seizoen 6 bestaat uit tien afleveringen op 4 discs. Normaal zijn het er twaalf per seizoen, maar het voelt niet alsof het seizoen hiermee vervroegd ten einde komt. De reden voor de mindere afleveringen was de zwangerschap van Anna Paquin, van medespeler en echtgenoot Stephen Moyer. Naast de afleveringen staan er op de blu-ray nog een aantal leuke extra’s. In Vamp Camp Files kan je een kijkje nemen in de documenten waarin uiteen wordt gezet hoe vampieren moeten worden uitgeroeid. In True Blood Lines leer je geheimen over de relaties tussen de personages.

750619_1568359_3840x5760

Bij de special Inside the episodes vertellen de schrijvers meer over de achtergrond van de desbetreffende afleveringen. Voor de True Blood fans een hele interessante! Er is ook audio commentaar van onder meer Stephen Moyer.

750619_1564543_3840x5760

Al met al is het weer een spannend seizoen, vol nieuwe intriges en verwikkelingen. Er komen een hoop nieuwe karakters aan bod, waaronder eentje gespeeld door Rutger Hauer. Voor de echte True Blood fans is dit seizoen onmisbaar. Is de koek inmiddels op? Zeer zeker niet, al is het een goed ding dat de serie na seizoen 7 zal stoppen. Dan blijft het spannend en wordt er niet teveel herhaald, iets dat dreigde te gebeuren met het liefdesleven van Sookie, en in dit seizoen weer wordt recht getrokken.

Leave a Reply