Game recensie: Star Wars Battlefront

9200000041187510Het kan niemand zijn ontgaan, dat deze maand in het teken staat van de release van de nieuwe Star Wars- film. Maar fans kunnen hun geluk niet op, want niet alleen komt er een film aan die belooft geweldig te worden, maar er is met Star Wars Battlefront ook een game waarin je zelf onderdeel kan vormen van deze prachtige wereld en aan de slag kan als een rebel of stormtrooper.

Waar veel schietspellen erg ingewikkeld worden gemaakt, waardoor je al snel afhaakt is Star wars Battlefront anders. Het wordt duidelijk uitgelegd wat je moet doen, je bouwt langzaam je game play op en kan daarna eindeloos online spelplezier beleven. Het begint allemaal met een paar trainingsmissies waarin je de besturing leert kennen. Hierna ga je als rebel of stormtrooper online verder aan de slag en kan het plezier werkelijk beginnen.

BITS_BATTLEFRONT2

Je kan verder met ‘supremacy’ en ‘walker assault’. Hierbij speel je met 40 man tegelijk. In ‘supremacy’ moet je de heerser worden en verover je verschillende punten om de tegenstander terug te duwen. In ‘ walker assault’ valt het keizerrijk de rebellen aan met de AT-AT’s die je kent uit The Empire strikes Back. Om dat tegen te gaan, moet je aan de slag met luchtbombardementen en dat is uiterst spannend.

9200000041187510_4

Maar niet alleen kom je voertuigen tegen die je kent uit de films. je kan ook af en toe een van de iconische personages spelen zoals Luke Skywalker, Han Solo, Boba Fett en Darth Vader. Deze zijn vaak sterker waardoor je deze kan gebruiken om vaart te maken en controlepunten te veroveren. Voor de fans van de films is het natuurlijk meteen een feest der herkenning.

9200000041187510_7

De pluspunten aan Star wars Battlefront zijn teveel om op te noemen. Het is werkelijk een prachtig gemaakt spel, met veel verschillende kanten en zowel leuk als spel voor de gameliefhebber als voor de Star Wars fan. Het is dus zeker niet iets dat alleen geschikt is voor de Star Wars fans, verre van, het is leuk voor iedereen die houdt van het genre. Daarmee is het ook zeker niet alleen een games voor mannen, maar eentje die de gamende dames ook zeker op hun verlanglijstje kunnen zetten. Nu hopen dat ook de Star Wars film, net als Battlefront, aan de hoge verwachtingen voldoet.

Star Wars Battlefront is nu verkrijgbaar voor de PC, Playstation 4 en Xbox One.

 

Tags: , , , , ,

Leave a Reply