Game recensie: Final Fantasy X en X-2 HD Remaster

FFX_X-2_PS4_PFT_PEGIWie zei dat gamen voor jongens is? Final Fantasy X en Final Fantasy X-2 waren een paar van de gaafste games, waarin girl power centraal stond. Nu zijn deze games uitgebracht voor de PS4 waarmee de oorspronkelijke visie van de makers gerealiseerd kon worden met de huidige technologie. Tijd voor ons om deze klassieke RPG’s in een nieuw jasje onder de loep te nemen!

Lange tijd was Final Fantasy het beste wat Japan te bieden had op RPG-gebied. Maar met de komst van de nieuwe consoles kwamen er wel nieuwe Final Fantasy spellen, maar deze stelden de fans ontzettend teleur met als dieptepunt Lightning Returns, waar we het maar beter niet over kunnen hebben. Om te zorgen dat de fans hun liefde en vertrouwen in de games weer terugkrijgen hebben de makers iets slims gedaan door Final Fantasy X en Final Fantasy X-2 te remasteren en deze aan te bieden voor de PS4. Je zou bijna vergeten hoe tof de spellen waren, maar met deze twee komt dat weer helemaal terug.

FF10HD08

Het verhaal is voor de liefhebbers bekend; Tidus is een jonge blitzbalspeler die, alhoewel succesvol in de sport, nog steeds in de schaduw staat van zijn vader. Hij was namelijk de meest succesvolle blitzbalspeler ooit. Dit speelt zich af in Spira; een magische wereld die bedreigd wordt door Sin, een kwaadaardig wezen. Enkel de uitverkorene en getrainde summoners kunnen Sin bestrijden en weer een tijd van vrede aankondigen. Final Fantasy X-2 is het vervolg op deze game en deze is des te toffer, dankzij de personages waar je mee speelt. Dat zijn in dit deel namelijk drie meiden genaamd Yuna, Rikku en Paine. Dit spel is op meerdere vlakken voor meiden de leukere om te spelen. Het heeft een serieus verhaal, maar ziet er schitterend uit, een hoog campy gehalte vol met popliedjes en heeft een fijne gameplay.

Beeld FF X X2 HD Remaster

Final Fantasy X en Final Fantasy X-2 zijn net zo verslavend als de games op de PS2 waren, alleen zien ze er werkelijk prachtig uit. Een goede move dus van de makers van de games. Hiermee weten ze de fans weer eran te herinneren waarom ze zo hielden van de reeks (en honderden uren in de games stakes) en ze weer hoop te geven voor de delen die eraan komen. Daarnaast zijn de games ook voorzien van geweldige extraatjes zoals er trophies, nieuwe filmpjes en een nieuwe missie. Deze zijn ontzettend leuk om te spelen en maken de Final Fantasy ervaring helemaal af.

Beeld FF X X2 HD Remaster (1) kl

Hoewel de Final Fantasy reeks een grote schare mannelijke fans heeft opgebouwd, is dit werkelijk het unieke spel voor meiden om de RPG- wereld binnen te stappen. Juist de leuke personages van X-2 maken het tot een soort Charlie’ s Angels achtige ervaring. Een aanrader voor degenen die vroeger deze spellen meerdere malen hebben uitgespeeld en voor de game chicks die op zoek zijn naar een verslavende nieuwe uitdaging.

 

 

Tags: , , ,

Leave a Reply