Archive for the ‘DVD Recensies’ Category

Recensie: Wolf Hall seizoen 1

Tuesday, December 22nd, 2015

6569Met The Tudors zagen we hoe goed historische series het kunnen doen. De roerige tijden aan het hof van Engeland en de prachtige aankleding die erbij hoorden, maakten het tot een lust voor het oog en om iets van op te steken. Wolf Hall speelt zich in precies dezelfde periode af rond Henry de achtste alleen ligt de focus nu op iemand in zijn omgeving namelijk Thomas Cromwell.
(more…)

Recensie: Reign seizoen 1

Wednesday, December 2nd, 2015

unnamedEen combinatie maken van Game of Thrones en Gossip Girl? Klinkt dat gek of juist fantastisch? De makers van de serie Reign hebben het mogelijk gemaakt en het resultaat is een topserie vol fantasy, meeslepende verhaallijnen en leuke acteurs.

(more…)

Recensie: Jane the Virgin seizoen 1

Wednesday, December 2nd, 2015

unnamedEen van de allerleukste nieuwe series die er het afgelopen jaar bij is gekomen, is zonder twijfel Jane the Virgin. Deze serie heeft de unieke combinatie van romantiek, humor en emotie, waardoor je de afleveringen zo achter elkaar wegkijkt. Mooi dus, dat vlak voor de feestdagen het eerste seizoen op DVD is verschenen.
(more…)

Recensie Two and a Half Men seizoen 12

Wednesday, December 2nd, 2015

unnamedDe afgelopen 12 jaar hebben we kunnen genieten van de avonturen van de Two and a Half Men vrienden. Hoewel er met het twaalfde seizoen een einde komt aan de serie, is deze nu net op DVD verschenen. Genoeg reden om deze serie, die meer dan 40 Emmy Awards en 2 Golden Globes won uit te lichten.

(more…)

Recensie: The Big Bang Theory seizoen 8

Monday, November 23rd, 2015

9200000040126683Al jaren is de leukste komedie op de buis The Big Bang Theory, waarin we mee kunnen lachen om nerderige grappen en meeleven met de liefdesrelaties van deze vriendengroep. Inmiddels is het achtste seizoen op DVD verschenen, dus tijd om deze onder de loep te nemen.

(more…)

Prijsvraag: Win de boxset van Wolf Hall seizoen 1

Tuesday, November 17th, 2015

Digi_WolfHall-2DDeze miniserie is een sublieme bewerking van twee met de Booker Prize bekroonde romans van Hilary Mantel: Wolf Hall en Bringing up the Bodies. De serie, onder regie van BAFTA-winnaar Peter Kosminsky, biedt een intieme en uitgebreide kennismaking met Thomas Cromwell (Mark Rylance), de briljante adviseur van de Engelse koning Hendrik VIII (Damian Lewis). We zien hoe Cromwell zijn eerste schreden zet aan het hof en zijn macht steeds verder uitbreidt door sluw gekonkel. Daarbij leren we hem kennen als een man met een geheimzinnig verleden, maar ook als een pragmaticus die precies weet hoe hij macht moet gebruiken om zijn doelen te bereiken. In zijn trouwe dienst aan vorst en vaderland ziet Cromwell zijn positie van meerdere kanten bedreigd: door dodelijke politieke intriges, door de wilde relatie van koning Hendrik met Anne Boleyn (Claire Foy) en door de toenemende maatschappelijke onrust die wordt veroorzaakt door opstandige protestanten. Scarlett Gossip mag een boxset van Wolf Hall seizoen 1 weggeven. Om kans te maken, dien je alleen de volgende vraag te beantwoorden. In welke serie speelde Damian Lewis tegenover Claire Danes?

(more…)

Recensie: The Originals seizoen 2

Wednesday, October 14th, 2015

9200000040126831The Vampire Diaries is al jaren een van de beste series die er op tv te zien is en dat smaakt altijd naar meer. Gelukkig kwam The CW met een spin-off genaamd The Originals zodat we nog meer fijne vampier verhaallijnen hadden om te volgen. Nu is seizoen .. uitgekomen op DVD en Blu-ray en dus meer dan genoeg redenen om deze te recenseren.

(more…)

Recensie: The Vampire Diaries seizoen 6

Monday, October 12th, 2015

9200000040126817The Vampire Diaries blijft een van de beste en meeslepende series, die momenteel wordt gemaakt. Seizoen 6 is vanaf deze week verkrijgbaar op DVD en Blu-ray en daarom was het uiteraard tijd voor Scarlett om dit topseizoen te recenseren.

(more…)

Recensie & prijsvraag: ‘The Theory of Everything’

Monday, June 15th, 2015

183575Een van de beste films van het afgelopen jaar was The Theory of Everything over het leven van Stephen Hawking. Acteur Eddie Redmayne won hiervoor een Oscar en de film kreeg nog vele andere nominaties. Nu deze op DVD en Blu-ray is uitgekomen, werd het tijd voor ons om deze onder de loep te nemen!

(more…)

Recensie: 90210 seizoen 5

Tuesday, September 23rd, 2014

9200000028105091Met seizoen 5 zijn we alweer beland bij de laatste van 90210. Ooit begonnen als een vervolg op het mateloos populaire Beverly Hills 90210 waar een hele generatie mee opgroeide in de jaren negentig, kende 90210 nooit zo een populariteit als de voorganger. Alleen hebben mensen het bij Beverly Hills 90210 dan vooral over de beginjaren, wie keek immers nog toen alle middelbare school studenten de veertig al naderden? 90210 doet het beter door op een hoogtepunt ermee te stoppen, met een seizoen dat het beste van alle vijf is.

(more…)